Kireçlenme, kemiklerin ucunda arz saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye başlayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkadınr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz çokça görülür. Ayrıca kilolu yüklük üstlenmek kabil yeğin fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, henüz çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve başparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani ongun sutaş tüketin. Akarsu, eklemlere hamil sağlar. Bu yüzden her sıra en az 8 çamçak sutaş bağırsakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran kabil güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Göverti ve semere tüketin. Kemik sağlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin çokça çekicilikı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını beklemek bağırsakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla paralıca olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay bağırsakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil olduğu bağırsakin, kemiklere hamil olur. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şişkinliğe bile bol hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara gereğince semere ve sebzevat itibarıyla paralıca beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin müessir birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.